torsdag den 27. oktober 2011

6 måneder senere

Der er nu gået et halvt år siden episoden med Hassan, og Grehte har taget imod et tilbud om at være under supervision.
Et halvt år senere, hvor det er blevet forår og solen skinner, sidder Grethe ude i sandkassen sammen med Hassan og 2 af Hans legekammerater. Imens den gode stemning er i luften og Grethe sidder og spørger ind til hvad børnene har lavet i weekenden begynder Hassan pludselig at kaste sand i hovedet på Alexander som sidder og bygger et sandslot ved siden af. Alexander bliver ked af det og begynder hulke. Da Grethe ser det beder hun pænt Hassan om at holde op, da hun kan se på Alexander at han bliver ked af det. Efter et stykke tid begynder Hassan igen at kaste med sand, og denne gang på Jonathan. Grethe kan mærke at hun skal til at blive sur, og råbe af Hassan, da hun kommer i tanke om hendes tidligere episode, og tænker på hendes supervision.
Under hendes supervision, lærte hun bl.a. at for meget skældud hæmmer barnet, og på længere sigt vil påvirke barnet psykisk og ofte vil gøre at han laver flere ulykker.
Så i stedet vælger Grethe at gribe ind at tage Hassan med over til gyngerne, for at isolere ham og få hans fulde opmærksomhed. Hun forklarer ham at det er forkert at kaste med sand på andre børn, da de bliver kede af det, og hvis han keder sig en anden gang, kan han sige det til hende så hun kan hjælpe ham til noget andet.
Efter Grethe har snakket med Hassan, går hun samtidig også og spekulerer over hvordan hun kan skabe et fælles tredje til Hassan. Det gør at han ikke bliver så indelukket, men derimod mere udadvendt og åben og samtidig kan skabe nogle oplevelser og gode minder med ham, som kan udvikle ham positivt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar