torsdag den 29. september 2011

En dag for Hassan, del 1.

En dag for Hassan
En kold, efterårsmorgen klokken er 7.00 og de første børn er mødt i børnehuset. Grethe som er pædagog sidder ved morgen bordet sammen med Hassan. Hassan prøver stilfærdigt at få sin morgenmad ned. De to sidder i institutionens fællesrum.
  Fællesrummet som normalt virker varmt og hyggeligt med en masse glade farver og sjove papmaché dyr, er i dag et trist indelukket rum. Alle dørene  er lukket for at holde på varmen, der er stadig mørkt udenfor, hvilket får de ellers så hyggelige papmaché dyr, til at se nærmest skræmmende ud og regnen der hamrer mod vinduet lyder alt andet end rart.
Hassan er normalt en sød dreng, men dog noget indadvendt. Han 4 år gammel, og har boet i Danmark siden han var 2. Hassan er stadig ikke særlig godt integreret i det danske samfund, da hans familie stadig lever efter de bosniske normer derhjemme. Selvom Hassan er sød dreng forstår han ikke forholdet mellem dreng og pige, og nogle gange slår de andre børn eller pædagoger hvis han bliver sur. Han kan ofte godt virke som en forvirret dreng, der kræver mange ressourcer og meget opmærksomhed. Hvis han keder sig, eller føler sig trist kan han godt begynde at lave ulykker for at få den opmærksomhed han kræver.
Grethe som stadig er træt og uoplagt, da hun står op hvor morgen kl. 5, for at kunne tage imod Hassan sidder blot og kigger ud af vinduet, og lytter til hvornår kaffemaskinen er færdig. Hun prøver at tænke sig frem til når de andre børn og pædagoger kommer, uden at ligge mærke til at, Hassan med vilje begynder at spilde lidt af morgenmaden.
Da Grethe opdager at Hassan har spildt bliver hun straks sur, og siger arrigt at hvis han ikke sidder ordentligt får han ikke mere, og så er det lige meget om han er mæt eller ej. Hassan kigger op på hende, og derefter ned i bordet igen. Grethe giver ham morgenmaden tilbage. Hassan tager 3 skefulde mere og begynder derefter at spilde igen. Grethe tager i et hurtigt ryk morgenmaden fra ham, og siger at det var sidste chance. Hvis han ikke kan sidde og spise ordentligt så må han lade være.
Hassan bliver nu sur, og rejser sig hurtigt op, hvilket gør at stolen han sidder på vælter bagover, hvorefter han begynder at trampe hen imod den lukkede dør. Grethe flyver hurtigt efter ham, og siger nu endnu mere arrigt at den opførsel gider de måske derhjemme, men ikke herude, og nu kan han få lov til at sidde ovre i skammekrogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar